Folk møter folk

Mangfold og bærekraft under Arendalsuka

Dette er helt i Globale Bærums ånd! Tett og nært samarbeid mellom næringslivet, frivilligheten, kommunen, sosiale entreprenører og NAV gir gode synergier. Under arrangementet som Globale Bærum hadde med Catalysts: Mangfold, mentoring og sosial bærekraft – en relasjon om gangen, var det enhetsleder ved NAV Bærum og styreleder i Globale Bærum, Edel Hegerholm, som holdt et engasjerende innlegg om prosjektet i seg selv, måloppnåelse til nå og planene fremover. Rema 1000 stod for frokost til deltakerne, og Frivilligsentralen i Arendal stilte med ressurser til å rigge, servere kaffe og å rydde opp igjen. Vi er så takknemlige for alle gode krefter som ønsker å bidra for å vise at mangfold lønner seg.

Under arrangementet «Arbeid er ofte det beste» i regi av Rema 1000 stilte Globale Bærum med sin nestleder i styringsgruppen, næringssjef i Bærum kommune, Tore Gulli. Sammen med David Adampour, vinner av prisen «Årets Osloborger 2018», hadde han en fin og viktig samtale hvor begge var enige om verdien av å ta vare på de menneskene som av en eller annen grunn faller utenfor.

-Jeg har ansatte med Aspergers, depresjon, Tourettes, ADHD og hele alfabetet. Når jeg snakker med dem og møter dem så er det ikke det som betyr noe. Jeg ser bare han eller hun jeg prater med, uansett, det betyr ikke noe hva de strir med, sa Adampour.

Arendalsuka bød på et hav av interessante foredrag og arrangementer. Globale Bærum fikk markert seg blant mange potensielle, nye samarbeidspartnere. Gjennom god samhandling skal samarbeidet bli enda bedre enn i går, men ikke så bra som i morgen!

Del dette innlegget